Zapekané cukety

s hovädzím mäsom

Postup prípravy

Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mleté hovädzie mäso a opekáme.

Ochutíme pretlačeným cesnakom, soľou, čiernym korením a sladkou paprikou.

Potom pridáme nakrájané paradajky aj s nálevom. Prikryté necháme dusiť 15 min.

Cukety prerežeme pozdĺžne na polovice a vydlabeme ich lyžicou.

Naplníme zmesou mäsa a posypeme parmezánom.

Uložíme na plech a prekryjeme alobalom.

Pečieme asi 30 min. pri teplote 180 °C.

Po upečení ozdobíme cukety nakrájaným avokádom a bazalkou.

Ingrediencie

Cuketa

6 ks

Mleté hovädzie mäso

500 g

Strúhaný parmezán

60 g

Avokádo

1 ks

Cibuľa

1 ks

Cesnak

3 strúčiky

Paradajky lúpané v konzerve

400 g

Štipka soli


Štipka čierneho korenia


Sladká paprika červená mletá

2 ČL

Olivový olej

1 PL

Čerstvá bazalka

Hrsť

Bielkoviny

34,75

Sacharidy

13,8 g

Tuky

32,5 g

Vláknina

6,7 g

479,5 Kcal

4 porcie

Mäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk