Hovädzie mäsko
s ryžovými rezancami
Postup prípravy
Mäso nakrájame na tenké kúsky, zmiešame s cesnakom, zázvorom, kukuričným škrobom a 2 PL slnečnicového oleja.
Osolíme a okoreníme a necháme chvíľu odležať.
Očistíme si papriku a cibuľu a nakrájame na tenké plátky.
Na rozohriatu panvicu nalejeme 2 PL oleja, pridáme mäso, opekáme približne 5 minút a pridáme nakrájanú cibuľu a papriku.
Opekáme ďalších 5 minút. Následne pridáme med, sójovú omáčku a vývar, premiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť do zhustnutia približne 3 minúty.
Na prípravu ryžových rezancov si necháme zovrieť približne 1,5 litra vody.
Po zovretí vodu osolíme, pridáme rezance a varíme, priebežne kontrolujeme, aby sa nerozvarili. Podávame s nasekanou jarnou cibuľkou.
Ingrediencie
Hovädzia roštenka
500 g
Cesnak prelisovaný
4 strúčiky
Nastrúhaný čerstvý zázvor
3 cm
Kukuričný škrob
2 ČL
Slnečnicový olej
4 PL
Červená paprika
1 ks
Žltá cibuľa
1 ks
Ryžové rezance
200 g
Sójová omáčka
6 PL
Med
2 ČL
Hovädzí vývar
200 ml
Nakrájaná jarná cibuľka
30 g
Soľ
štipka
Čierne korenie
štipka
Bielkoviny
45,5 g
Sacharidy
55,5 g
Tuky
33,25 g
Vláknina
5 g
710 Kcal
3 porcie
Mäsité