Kuracie prsia s hráškovým pyré
Postup prípravy
Kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán a restujeme na rozpálenom slnečnicovom oleji 2-3 min.
Panvicu s mäsom vložíme do rúry vyhriatej na 170-180 °C a pečieme približne 10 minút.
Hrášok pripravíme tak, že ho zalejeme 500 ml osolenej vody, privedieme do varu a varíme do mäkka, ale dávame pozor, aby sa nerozvaril.
Scedíme ho, pridáme mlieko alebo jeho rastlinnú alternatívu izbovej teploty a rozmixujeme na pyré.
Dochutíme soľou a korením.
Servírujeme hráškové pyré, naň poukladáme na plátky nakrájané kuracie prsia a ozdobíme dozlatista opraženou cibuľkou a čerstvou vňaťou.
Ingrediencie
Kuracie prsia
500 g
Repkový olej
2 PL
Čerstvý alebo mrazený hrášok cukrový
500 g
Osolená voda
500 ml
Cibuľa
50 g
Polotučné mlieko alebo jeho rastlinná alternatíva
200 ml
Soľ
štipka
Čierne korenie
štipka
Čerstvá bylinková vňať podľa vlastného výberu
Bielkoviny
51 g
Sacharidy
32,6 g
Tuky
10,7 g
Vláknina
10,5 g
449,6 Kcal
4 porcie
Mäsité