Špenátové palacinky
Postup prípravy
Zo špenátu, vajec, mlieka alebo jeho rastlinnej alternatívy, múky, soli a korenia si pripravíme cesto.
Všetko spolu zmiešame, rozmixujeme do hladka a necháme odstáť.
Plnku si pripravíme z tvarohu, pažítky, soli a olivového oleja.
Necháme odstáť v chlade.
Potom upečieme palacinky. Pred servírovaním opražíme na kocky nakrájanú šunku.
Servírujeme naplnením každej palacinky plnkou a posypaním šunkou a hráškom.
Ingrediencie
Listový špenát
100 g
Vajce
3 ks
Polotučné mlieko alebo rastlinná alternatíva k mlieku
200 ml
Hrubá celozrnná špaldová múka
65 g
Soľ
štipka
Čierne korenie
štipka
Polotučný tvaroh
250 g
Čerstvá pažitka
20 g
Olivový olej
1 lyžička
Olivový olej na pečenie
30 ml
Kuracia šunka
100 g
Hrášok čerstvý alebo mrazený
50 g
Bielkoviny
28,2 g
Sacharidy
27,1 g
Tuky
21,7 g
Vláknina
3,2 g
420 Kcal
3 porcie
Mäsité