Špenátové palacinky

Postup prípravy

Zo špenátu, vajec, mlieka alebo jeho rastlinnej alternatívy, múky, soli a korenia si pripravíme cesto.

Všetko spolu zmiešame, rozmixujeme do hladka a necháme odstáť.

Plnku si pripravíme z tvarohu, pažítky, soli a olivového oleja.

Necháme odstáť v chlade.

Potom upečieme palacinky. Pred servírovaním opražíme na kocky nakrájanú šunku.

Servírujeme naplnením každej palacinky plnkou a posypaním šunkou a hráškom.

Ingrediencie

Listový špenát

100 g

Vajce

3 ks

Polotučné mlieko alebo rastlinná alternatíva k mlieku

200 ml

Hrubá celozrnná špaldová múka

65 g

Soľ

štipka

Čierne korenie

štipka

Polotučný tvaroh

250 g

Čerstvá pažitka

20 g

Olivový olej

1 lyžička

Olivový olej na pečenie

30 ml

Kuracia šunka

100 g

Hrášok čerstvý alebo mrazený

50 g

Bielkoviny

28,2 g

Sacharidy

27,1 g

Tuky

21,7 g

Vláknina

3,2 g

420 Kcal

3 porcie

Mäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk