Baklažánové rolky s kuskusom
Postup prípravy
Baklažán nakrájame na tenučké plátky (približne 3 mm hrubé), získame tak cca 20 plátkov.
Na rozohriatej panvici baklažánové plátky opečieme z oboch strán, tak aby boli mäkké.
Potom si pripravíme plnku. Kuskus zalejeme 300 ml vriacej vody a necháme všetku vodu vsiaknuť (cca 5 – 10 minút).
Medzitým si nakrájame na kocky syr feta, nahrubo sušené paradajky a čerstvú bazalku.
Tieto suroviny s uvareným kuskusom ochutíme citrónovou šťavou a sušenou bazalkou, premiešame a dochutíme soľou a korením.
Opečené baklažánové plátky plníme touto plnkou, zrolujeme a podávame.
Ingrediencie
Baklažán
1 kg
Celozrnný kuskus
100 g
Sušené paradajky v oleji
80 g
Syr feta
150 g
Sušená bazalka
1 ČL
Čerstvá bazalka
1 hrsť
Citrónová šťava
1 PL
Soľ
štipka
Čierne mleté korenie
štipka
Bielkoviny
12,1 g
Sacharidy
31 g
Tuky
11,8 g
Vláknina
7 g
297,75 Kcal
4 porcie
Bezmäsité