Baklažánové rolky s kuskusom

Postup prípravy

Baklažán nakrájame na tenučké plátky (približne 3 mm hrubé), získame tak cca 20 plátkov.

Na rozohriatej panvici baklažánové plátky opečieme z oboch strán, tak aby boli mäkké.

Potom si pripravíme plnku. Kuskus zalejeme 300 ml vriacej vody a necháme všetku vodu vsiaknuť (cca 5 – 10 minút).

Medzitým si nakrájame na kocky syr feta, nahrubo sušené paradajky a čerstvú bazalku.

Tieto suroviny s uvareným kuskusom ochutíme citrónovou šťavou a sušenou bazalkou, premiešame a dochutíme soľou a korením.

Opečené baklažánové plátky plníme touto plnkou, zrolujeme a podávame.

Ingrediencie

Baklažán

1 kg

Celozrnný kuskus

100 g

Sušené paradajky v oleji

80 g

Syr feta

150 g

Sušená bazalka

1 ČL

Čerstvá bazalka

1 hrsť

Citrónová šťava

1 PL

Soľ

štipka

Čierne mleté korenie

štipka

Bielkoviny

12,1 g

Sacharidy

31 g

Tuky

11,8 g

Vláknina

7 g

297,75 Kcal

4 porcie

Bezmäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk