Cestoviny s avokádovou

omáčkou

Postup prípravy

Cestovinu uvaríme v osolenej vode.

Zlejeme.

Avokádo očistíme, zbavíme kôstky a zmixujeme spoločne s olivovým olejom, citrónovou šťavou a prelisovaným cesnakom.

Dochutíme soľou a čiernym korením.

Zmiešame s cestovinou.

Ozdobíme nasucho opraženými píniovými orieškami a bazalkou alebo inou zelenou vňaťou.

Ingrediencie

Celozrnné cestoviny podľa vlastného výberu

240 g

Zrelé avokádo

2 ks

Cesnak

1 strúčik

Olivový olej

2 PL

Citrónová šťava

1 PL

Čerstvá bazalka alebo vňať podľa vlastného výberu


Píniové oriešky

hrsť

Soľ

štipka

Čierne korenie

štipka

Bielkoviny

10,8 g

Sacharidy

48,5 g

Tuky

41,35 g

Vláknina

21,1 g

648,5 Kcal

2 porcie

Vegánske

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk