Hovädzie mäsko

s ryžovými rezancami

Postup prípravy

Mäso nakrájame na tenké kúsky, zmiešame s cesnakom, zázvorom, kukuričným škrobom a 2 PL slnečnicového oleja.

Osolíme a okoreníme a necháme chvíľu odležať.

Očistíme si papriku a cibuľu a nakrájame na tenké plátky.

Na rozohriatu panvicu nalejeme 2 PL oleja, pridáme mäso, opekáme približne 5 minút a pridáme nakrájanú cibuľu a papriku.

Opekáme ďalších 5 minút. Následne pridáme med, sójovú omáčku a vývar, premiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť do zhustnutia približne 3 minúty.

Na prípravu ryžových rezancov si necháme zovrieť približne 1,5 litra vody.

Po zovretí vodu osolíme, pridáme rezance a varíme, priebežne kontrolujeme, aby sa nerozvarili. Podávame s nasekanou jarnou cibuľkou.

Ingrediencie

Hovädzia roštenka

500 g

Cesnak prelisovaný

4 strúčiky

Nastrúhaný čerstvý zázvor

3 cm

Kukuričný škrob

2 ČL

Slnečnicový olej

4 PL

Červená paprika

1 ks

Žltá cibuľa

1 ks

Ryžové rezance

200 g

Sójová omáčka

6 PL

Med

2 ČL

Hovädzí vývar

200 ml

Nakrájaná jarná cibuľka

30 g

Soľ

štipka

Čierne korenie

štipka

Bielkoviny

45,5 g

Sacharidy

55,5 g

Tuky

33,25 g

Vláknina

5 g

710 Kcal

3 porcie

Mäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk