Karbonátky z kyslej
kapusty so syrom
Postup prípravy
Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme posekanú kyslú kapustu bez nálevu, dusíme do mäkka.
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme, prelisujeme, pridáme k dusenej kapuste spolu s postrúhaným syrom, vajcami a posekanou petržlenovou vňaťou.
Dochutíme soľou, korením a tvoríme karbonátky podlhovastého tvaru.
Pečieme na vymastenom pekáči. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Ingrediencie
Kyslá kapusta
450 g
Zemiaky
200 g
Vajce
2 ks
Cibuľa
1 ks
Syr tvrdý
100 g
Repkový olej
2 PL
Petržlenová vňať
1 ČL
Soľ
štipka
Korenie čierne mleté
štipka
Bielkoviny
12,6 g
Sacharidy
22,95 g
Tuky
19,6 g
Vláknina
4,17 g
324,75 Kcal
4 porcie
Bezmäsité