Karbonátky z kyslej

kapusty so syrom

Postup prípravy

Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme posekanú kyslú kapustu bez nálevu, dusíme do mäkka.

Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme, prelisujeme, pridáme k dusenej kapuste spolu s postrúhaným syrom, vajcami a posekanou petržlenovou vňaťou.

Dochutíme soľou, korením a tvoríme karbonátky podlhovastého tvaru.

Pečieme na vymastenom pekáči. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Ingrediencie

Kyslá kapusta

450 g

Zemiaky

200 g

Vajce

2 ks

Cibuľa

1 ks

Syr tvrdý

100 g

Repkový olej

2 PL

Petržlenová vňať

1 ČL

Soľ

štipka

Korenie čierne mleté

štipka

Bielkoviny

12,6 g

Sacharidy

22,95 g

Tuky

19,6 g

Vláknina

4,17 g

324,75 Kcal

4 porcie

Bezmäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk