Karfiolová polievka s čedarom

Postup prípravy

V hrnci na miernom ohni rozohrejeme olivový olej. Jemne opražíme cibuľu a zeler do mäkka, ale dávame pozor, aby sa nepripálili.

Pridáme nasekaný karfiol, vývar, horčicu a tymian.

Privedieme do varu, stíšime plameň a dusíme domäkka 30 min. do zmäknutia karfiolu.

Sušené mlieko alebo rastlinnú alternatívu mlieka zmiešame so smotanou alebo jej rastlinnou alternatívou a pridáme do polievky spolu so syrom a korením.

Polievku rozmixujeme do hladka.

Konzistenciu upravíme a v prípade potreby pridáme viac tekutiny.

Ingrediencie

Veľký karfiol

1 ks

Vývar zeleninový

1250 ml

Čedar

150 g

Sušené mlieko alebo rastlinná alternatíva mlieka

200g / 200 ml

Smotana na varenie alebo rastlinná alternatíva k smotane

200 ml

Olivový olej

30 ml

Stopkový zeler

1 ks

Stredne veľká cibuľa

1 ks

Horčica

½ ČL

Malý zväzok listov tymianu


Čierne korenie

štipka

Soľ

štipka

Bielkoviny

15 g

Sacharidy

17,5 g

Tuky

16,37 g

Vláknina

3,38 g

280,01 Kcal

8 porcií

Bezmäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk