Karfiolová polievka s čedarom
Postup prípravy
V hrnci na miernom ohni rozohrejeme olivový olej. Jemne opražíme cibuľu a zeler do mäkka, ale dávame pozor, aby sa nepripálili.
Pridáme nasekaný karfiol, vývar, horčicu a tymian.
Privedieme do varu, stíšime plameň a dusíme domäkka 30 min. do zmäknutia karfiolu.
Sušené mlieko alebo rastlinnú alternatívu mlieka zmiešame so smotanou alebo jej rastlinnou alternatívou a pridáme do polievky spolu so syrom a korením.
Polievku rozmixujeme do hladka.
Konzistenciu upravíme a v prípade potreby pridáme viac tekutiny.
Ingrediencie
Veľký karfiol
1 ks
Vývar zeleninový
1250 ml
Čedar
150 g
Sušené mlieko alebo rastlinná alternatíva mlieka
200g / 200 ml
Smotana na varenie alebo rastlinná alternatíva k smotane
200 ml
Olivový olej
30 ml
Stopkový zeler
1 ks
Stredne veľká cibuľa
1 ks
Horčica
½ ČL
Malý zväzok listov tymianu
Čierne korenie
štipka
Soľ
štipka
Bielkoviny
15 g
Sacharidy
17,5 g
Tuky
16,37 g
Vláknina
3,38 g
280,01 Kcal
8 porcií
Bezmäsité