Karfiolové karí

s jazmínovou ryžou

Postup prípravy

V hrnci rozohrejeme olej, pridáme očistene a na drobno nakrájaný karfiol, tekvicu a cibuľu.

Restujeme 3-4 minúty a pridáme karí a rascu, premiešame a zalejeme vývarom a kokosovým nápojom.

Pridáme cícer, soľ a čierne mleté korenie a varíme 20 minút. Podávame s uvarenou jazmínovou ryžou.

Ingrediencie

Karfiol

320 g

Cibuľa

120 g

Cícer (sterilizovaný)

190 g

Hokkaido tekvica

160 g

Olivový olej

2 PL

Zeleninový vývar

250 ml

Kokosový nápoj (rastlinná alternatíva k mlieku)

320 ml

Karí

1,5 PL

Rímska rasca (drvená)

1 ČL

Soľ

štipka

Čierne korenie

štipka

Jazmínová ryža

450 g

Bielkoviny

12,2 g

Sacharidy

64 g

Tuky

9,8 g

Vláknina

9,7 g

410 Kcal

3 porcie

Vegánske

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk