Králik na smotane so zeleninou

Postup prípravy

Vykostené králičie mäso (chrbát) umyjeme, osušíme, odblaníme, vložíme k očistenej, pokrájanej koreňovej zelenine, do ktorej pridáme bobkový list, korenie, soľ, citrónovú šťavu, očistenú cibuľu a necháme odležať.

Po odležaní vložíme mäso do vymasteného pekáča a v rúre upečieme do mäkka.

Upečené mäso vyberieme, pokrájame na rezance (kocky).

Zeleninu rozmixujeme, zahustíme múkou opraženou nasucho, rozmiešame v mlieku a v smotane.

Dochutíme horčicou, soľou a maslom. Povaríme.

Do hotovej omáčky vložíme pokrájané mäso.

Podávame s cestovinou.

Ingrediencie

Králičie mäso vykostené

450 g

Olivový olej

2 PL

Soľ

½ PL

Koreňová zelenina

360 g

Mlieko

350 ml

Smotana na varenie

180 g

Horčica

1 PL

Čierne korenie

štípka

Bobkový list


Cibuľa

1 ks

Citrón


Maslo

1-2 PL

Hladká múka

1-2 PL

Bielkoviny

48,5 g

Sacharidy

52 g

Tuky

20,7 g

Vláknina

5,5 g

610 Kcal

4 porcie

Mäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk