Králik na smotane so zeleninou
Postup prípravy
Vykostené králičie mäso (chrbát) umyjeme, osušíme, odblaníme, vložíme k očistenej, pokrájanej koreňovej zelenine, do ktorej pridáme bobkový list, korenie, soľ, citrónovú šťavu, očistenú cibuľu a necháme odležať.
Po odležaní vložíme mäso do vymasteného pekáča a v rúre upečieme do mäkka.
Upečené mäso vyberieme, pokrájame na rezance (kocky).
Zeleninu rozmixujeme, zahustíme múkou opraženou nasucho, rozmiešame v mlieku a v smotane.
Dochutíme horčicou, soľou a maslom. Povaríme.
Do hotovej omáčky vložíme pokrájané mäso.
Podávame s cestovinou.
Ingrediencie
Králičie mäso vykostené
450 g
Olivový olej
2 PL
Soľ
½ PL
Koreňová zelenina
360 g
Mlieko
350 ml
Smotana na varenie
180 g
Horčica
1 PL
Čierne korenie
štípka
Bobkový list
Cibuľa
1 ks
Citrón
Maslo
1-2 PL
Hladká múka
1-2 PL
Bielkoviny
48,5 g
Sacharidy
52 g
Tuky
20,7 g
Vláknina
5,5 g
610 Kcal
4 porcie
Mäsité