Kurací paprikáš so pšenom

Postup prípravy

Osolené a okorenené kuracie stehná orestujeme z každej strany na oleji.

Vyberieme z panvice a dáme bokom. V panvici orestujeme cibuľu, pridáme papriku, paradajky a smotanu a nakoniec restované stehná.

Varíme spolu do zhustnutia asi 20 min.

Pšeno varíme v osolenej vriacej vode do zmäknutia približne 10 min.

Ingrediencie

Kuracie stehná vykostené

600 g

Paradajky lúpané v konzerve

200 g

Pšeno

160 g

Slnečnicový olej

2 PL

Cibuľa

2 ks

Sladká paprika červená mletá

2 PL

Smotana na varenie alebo rastlinná alternatíva k smotane

400 ml

Soľ


Čierne korenie


Bielkoviny

45,7 g

Sacharidy

40 g

Tuky

29 g

Vláknina

4,1 g

620 Kcal

4 porcie

Mäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk