Kuracie prsia s hráškovým pyré

Postup prípravy

Kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán a restujeme na rozpálenom slnečnicovom oleji 2-3 min.

Panvicu s mäsom vložíme do rúry vyhriatej na 170-180 °C a pečieme približne 10 minút.

Hrášok pripravíme tak, že ho zalejeme 500 ml osolenej vody, privedieme do varu a varíme do mäkka, ale dávame pozor, aby sa nerozvaril.

Scedíme ho, pridáme mlieko alebo jeho rastlinnú alternatívu izbovej teploty a rozmixujeme na pyré.

Dochutíme soľou a korením.

Servírujeme hráškové pyré, naň poukladáme na plátky nakrájané kuracie prsia a ozdobíme dozlatista opraženou cibuľkou a čerstvou vňaťou.

Ingrediencie

Kuracie prsia

500 g

Repkový olej

2 PL

Čerstvý alebo mrazený hrášok cukrový

500 g

Osolená voda

500 ml

Cibuľa

50 g

Polotučné mlieko alebo jeho rastlinná alternatíva

200 ml

Soľ

štipka

Čierne korenie

štipka

Čerstvá bylinková vňať podľa vlastného výberu


Bielkoviny

51 g

Sacharidy

32,6 g

Tuky

10,7 g

Vláknina

10,5 g

449,6 Kcal

4 porcie

Mäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk