Lasagne s cuketou

Postup prípravy

Umytú, očistenú cuketu pokrájame na kocky a opražíme na časti oleja, pridáme očistený prelisovaný cesnak, podusíme, pridáme na drobno pokrájané, ošúpané rajčiny, dochutíme soľou, cukrom, oreganom.

Z hladkej múky, oleja a mlieka pripravíme bešamel, osolíme. Lasagne podľa návodu povaríme v slanej vode, opatrne vyberieme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať.

Na olejom vymastený pekáč uložíme uvarené lasagne.

Na prvú vrstvu dáme zmes z cukety s rajčinami, bešamel a nakoniec strúhaný.

Vrstvy opakujeme aspoň 3-krát.

Na poslednú vrstvu lasagní nanesieme tenkú vrstvu bešamelu, ktorú posypeme strúhaným syrom.

Pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút do zlatista.

Ingrediencie

Čerstvá cuketa

240 g

Slnečnicový olej

20 ml

Lasagne

250 g

Hladká múka

100 g

Polotučné mlieko

600 ml

Soľ

1 PL

Rajčiny

360 g

Sušené oregano

1 ČL

Kryštálový cukor

1 PL

Cesnak

strúčik

Tvrdý syr

200 g

Bielkoviny

23,8 g

Sacharidy

63,8 g

Tuky

18,7 g

Vláknina

3,8 g

529,2 Kcal

5 porcie

Bezmäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk