Lasagne s cuketou
Postup prípravy
Umytú, očistenú cuketu pokrájame na kocky a opražíme na časti oleja, pridáme očistený prelisovaný cesnak, podusíme, pridáme na drobno pokrájané, ošúpané rajčiny, dochutíme soľou, cukrom, oreganom.
Z hladkej múky, oleja a mlieka pripravíme bešamel, osolíme. Lasagne podľa návodu povaríme v slanej vode, opatrne vyberieme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať.
Na olejom vymastený pekáč uložíme uvarené lasagne.
Na prvú vrstvu dáme zmes z cukety s rajčinami, bešamel a nakoniec strúhaný.
Vrstvy opakujeme aspoň 3-krát.
Na poslednú vrstvu lasagní nanesieme tenkú vrstvu bešamelu, ktorú posypeme strúhaným syrom.
Pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút do zlatista.
Ingrediencie
Čerstvá cuketa
240 g
Slnečnicový olej
20 ml
Lasagne
250 g
Hladká múka
100 g
Polotučné mlieko
600 ml
Soľ
1 PL
Rajčiny
360 g
Sušené oregano
1 ČL
Kryštálový cukor
1 PL
Cesnak
strúčik
Tvrdý syr
200 g
Bielkoviny
23,8 g
Sacharidy
63,8 g
Tuky
18,7 g
Vláknina
3,8 g
529,2 Kcal
5 porcie
Bezmäsité