Losos v kokosovej omáčke

s tagliatelle

Postup prípravy

Cestovinu uvaríme vo vriacej osolenej vode.

Scedíme a necháme bokom. Špenát nakrájame nahrubo, cibuľu nakrájame nadrobno a cesnak prelisujeme.

Na panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu, restujeme do sklovita, pridáme prelisovaný cesnak a potom špenát.

Spolu restujeme asi 5 min. Potom pridáme kokosový nápoj, dochutíme soľou a korením, chvíľu povaríme.

Na väčšej panvici opečieme filety lososa z oboch strán.

Preložíme ich do zapekacej misy.

Obsah misy zalejeme pripravenou zmesou na panvici.

Pečieme približne 8 min. pri teplote 180 °C.

Podávame s tagliatelle ozdobené kôprom alebo rozmarínom.

Ingrediencie

Celozrnné tagliatelle

400 g

Losos

4 filety

Olivový olej

1 lyžica

Cibuľa biela

1 ks

Cesnak

3 strúčiky

Listový špenát

200 g

Kokosový nápoj (rastlinná alternatíva k mlieku)

800 g

Čerstvý kôpor alebo rozmarín

1 hrsť

Soľ

štipka

Čierne korenie

štipka

Bielkoviny

41,25 g

Sacharidy

82,2 g

Tuky

12 g

Vláknina

2,1 g

583,75 Kcal

4 porcie

Mäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk