Losos v kokosovej omáčke
s tagliatelle
Postup prípravy
Cestovinu uvaríme vo vriacej osolenej vode.
Scedíme a necháme bokom. Špenát nakrájame nahrubo, cibuľu nakrájame nadrobno a cesnak prelisujeme.
Na panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu, restujeme do sklovita, pridáme prelisovaný cesnak a potom špenát.
Spolu restujeme asi 5 min. Potom pridáme kokosový nápoj, dochutíme soľou a korením, chvíľu povaríme.
Na väčšej panvici opečieme filety lososa z oboch strán.
Preložíme ich do zapekacej misy.
Obsah misy zalejeme pripravenou zmesou na panvici.
Pečieme približne 8 min. pri teplote 180 °C.
Podávame s tagliatelle ozdobené kôprom alebo rozmarínom.
Ingrediencie
Celozrnné tagliatelle
400 g
Losos
4 filety
Olivový olej
1 lyžica
Cibuľa biela
1 ks
Cesnak
3 strúčiky
Listový špenát
200 g
Kokosový nápoj (rastlinná alternatíva k mlieku)
800 g
Čerstvý kôpor alebo rozmarín
1 hrsť
Soľ
štipka
Čierne korenie
štipka
Bielkoviny
41,25 g
Sacharidy
82,2 g
Tuky
12 g
Vláknina
2,1 g
583,75 Kcal
4 porcie
Mäsité