Mix fazuľová polievka
Postup prípravy
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, popražíme približne 5 min. za občasného miešania domäkka.
Pridáme cesnak, zeler, mrkvu, fenikel a tymian a pokračujeme vo varení asi 2 min.
Pridáme konzervované rajčiny a privedieme do varu. Následne pridáme 900 ml vývaru, varíme pár minút do zovretia.
Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť po dobu 15 min., kým zelenina nezmäkne.
Potom pridáme mix fazule z konzerv a varíme približne 15 min.
Zvyšnú časť zeleninového vývaru (100 ml) zmiešame so sušeným mliekom alebo rastlinnou alternatívou k smotane, premiešame a pridáme do polievky s parmezánom a korením.
Polievku rozmixujeme do hladka. Konzistenciu upravíme podľa chute, v prípade potreby pridáme viac tekutiny.
Ingrediencie
Konzerva mix fazuľový
1200 g
Konzerva s rajčinami
400 g
Zeleninový vývar
1000 ml
Sušené odstredené mlieko alebo rastlinná alternatíva k smotane
150 g
Olivový olej
3 PL
Cibuľa
1 ks
Cesnak
3 strúčiky
Zeler
1 stopka
Mrkva
100 g
Fenikel
150 g
Sušený tymian
¼ PL
Strúhaný parmezán
40 g
Soľ
štipka
Čierne korenie
štipka
Bielkoviny
18,6 g
Sacharidy
33,5 g
Tuky
11,4 g
Vláknina
2,28 g
332,25 Kcal
8 porcií
Bezmäsité