Mix fazuľová polievka

Postup prípravy

V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, popražíme približne 5 min. za občasného miešania domäkka.

Pridáme cesnak, zeler, mrkvu, fenikel a tymian a pokračujeme vo varení asi 2 min.

Pridáme konzervované rajčiny a privedieme do varu. Následne pridáme 900 ml vývaru, varíme pár minút do zovretia.

Prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť po dobu 15 min., kým zelenina nezmäkne.

Potom pridáme mix fazule z konzerv a varíme približne 15 min.

Zvyšnú časť zeleninového vývaru (100 ml) zmiešame so sušeným mliekom alebo rastlinnou alternatívou k smotane, premiešame a pridáme do polievky s parmezánom a korením.

Polievku rozmixujeme do hladka. Konzistenciu upravíme podľa chute, v prípade potreby pridáme viac tekutiny.

Ingrediencie

Konzerva mix fazuľový

1200 g

Konzerva s rajčinami

400 g

Zeleninový vývar

1000 ml

Sušené odstredené mlieko alebo rastlinná alternatíva k smotane

150 g

Olivový olej

3 PL

Cibuľa

1 ks

Cesnak

3 strúčiky

Zeler

1 stopka

Mrkva

100 g

Fenikel

150 g

Sušený tymian

¼ PL

Strúhaný parmezán

40 g

Soľ

štipka

Čierne korenie

štipka

Bielkoviny

18,6 g

Sacharidy

33,5 g

Tuky

11,4 g

Vláknina

2,28 g

332,25 Kcal

8 porcií

Bezmäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk