Morčacie mäsko s quinoou

Postup prípravy

Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme quinou, soľ, čierne korenie a opekáme približne 3 min.

Pridáme naberačku zeleninového vývaru a necháme vsiaknuť.

Postup opakujeme až do zmäknutia quinoy.

Morčacie prsia nakrájame na rezance, osmažíme, pridáme nakrájané huby a maslo a opekáme ešte asi 10 min.

Dozdobíme bazalkou a môžeme pokvapkať citrónovou šťavou.

Ingrediencie

Morčacie prsia

400 g

Čerstvé šampióny

200 g

Quinoa

250 g

Zeleninový vývar

1000 ml

Olivový olej

2 PL

Roztopené maslo / ghee

1 PL

Citrónová šťava

2 PL

Cibuľa

1 ks

Bazalka


Soľ

štipka

Čierne korenie

štipka

Bielkoviny

46 g

Sacharidy

61 g

Tuky

15,8 g

Vláknina

7,3 g

586,3 Kcal

3 porcie

Mäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk