Polievka bryndzová
Postup prípravy
Umyté, očistené, na kocky pokrájané zemiaky varíme v slanej vode, keď sú zemiaky uvarené na polovicu, pridáme bryndzu, ktorú rozmiešame v mlieku alebo jeho rastlinnej alternatíve.
Zmes vlejeme do polievky a varíme 20 min.
Nakoniec polievku zjemníme smotanou alebo jej rastlinnou alternatívou a varíme 20 min.
Umytú, posekanú pažítku vkladáme do hotovej polievky.
Ingrediencie
Bryndza
100 g
Smotana na varenie alebo rastlinná alternatíva k smotane
100 ml
Mlieko alebo rastlinná alternatíva k mlieku
3 PL
Pažítka
1 PL
Soľ
štipka
Voda
800 ml
Zemiaky
450 g
Bielkoviny
5,96 g
Sacharidy
19 g
Tuky
7,34 g
Vláknina
1,4 g
167,6 Kcal
5 porcií
Bezmäsité