Polievka bryndzová

Postup prípravy

Umyté, očistené, na kocky pokrájané zemiaky varíme v slanej vode, keď sú zemiaky uvarené na polovicu, pridáme bryndzu, ktorú rozmiešame v mlieku alebo jeho rastlinnej alternatíve.

Zmes vlejeme do polievky a varíme 20 min.

Nakoniec polievku zjemníme smotanou alebo jej rastlinnou alternatívou a varíme 20 min.

Umytú, posekanú pažítku vkladáme do hotovej polievky.

Ingrediencie

Bryndza

100 g

Smotana na varenie alebo rastlinná alternatíva k smotane

100 ml

Mlieko alebo rastlinná alternatíva k mlieku

3 PL

Pažítka

1 PL

Soľ

štipka

Voda

800 ml

Zemiaky

450 g

Bielkoviny

5,96 g

Sacharidy

19 g

Tuky

7,34 g

Vláknina

1,4 g

167,6 Kcal

5 porcií

Bezmäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk