Polievka hrachová

s pohánkou a zemiakmi

Postup prípravy

Suchý hrach preberieme, umyjeme, namočíme do vody a uvaríme s pohánkou do mäkka.

Na časti oleja speníme očistenú, pokrájanú cibuľu a pridáme červenú mletú papriku, umyté, očistené, na kocky pokrájané zemiaky.

Dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a majoránom.

Spolu povaríme 20 min.

Ingrediencie

Voda

1 l

Cesnak

2 strúčiky

Cibuľa

1 ks

Hrach

90 g

Majorán

štipka

Olivový olej

1,5 PL

Paprika červená mletá

½ ČL

Pohánka

20 g

Soľ

štipka

Zemiaky

160 g

Bielkoviny

3 g

Sacharidy

14,6 g

Tuky

3 g

Vláknina

2,2 g

100 Kcal

5 porcií

Veganské

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk