Polievka paštrnáková

so zázvorom a mrkvou

Postup prípravy

V hrnci rozohrejeme olej a pridáme cibuľu, udusíme do sklovita 5 min.

Pridáme cesnak, paštrnák, mrkvu, zázvor a pomarančovú kôru.

Varíme 5 min.

Pridáme vývar a cícer a privedieme do varu.

Na jemnom ohni necháme dusiť 30 min., kým nebude všetka zelenina mäkká.

Smotanu alebo jej rastlinnú alternatívu pridáme do polievky s pomarančovým džúsom a štipkou korenia.

Polievku rozmixujeme do jemnej konzistencie.

Podľa potreby ju upravíme pridaním väčšieho množstva tekutiny.

Ingrediencie

Paštrnák

2 ks

Zázvor strúhaný

20 g

Mrkva

300 g

Vývar zeleninový

1000 ml

Cícer v konzerve

400 g

Smotana na varenie alebo rastlinná alternatíva k smotane

200 ml

Čerstvý pomarančový džús

150 ml

Olivový olej

3 PL

Cesnak

1 strúčik

Stredne veľká cibuľa

1 ks

Pomarančová kôra

1 ČL

Čierne korenie

štipka

Soľ

štipka

Bielkoviny

6,75 g

Sacharidy

24,6 g

Tuky

10,6 g

Vláknina

6,75 g

231,6 Kcal

6 porcií

Bezmäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk