Polievka paštrnáková
so zázvorom a mrkvou
Postup prípravy
V hrnci rozohrejeme olej a pridáme cibuľu, udusíme do sklovita 5 min.
Pridáme cesnak, paštrnák, mrkvu, zázvor a pomarančovú kôru.
Varíme 5 min.
Pridáme vývar a cícer a privedieme do varu.
Na jemnom ohni necháme dusiť 30 min., kým nebude všetka zelenina mäkká.
Smotanu alebo jej rastlinnú alternatívu pridáme do polievky s pomarančovým džúsom a štipkou korenia.
Polievku rozmixujeme do jemnej konzistencie.
Podľa potreby ju upravíme pridaním väčšieho množstva tekutiny.
Ingrediencie
Paštrnák
2 ks
Zázvor strúhaný
20 g
Mrkva
300 g
Vývar zeleninový
1000 ml
Cícer v konzerve
400 g
Smotana na varenie alebo rastlinná alternatíva k smotane
200 ml
Čerstvý pomarančový džús
150 ml
Olivový olej
3 PL
Cesnak
1 strúčik
Stredne veľká cibuľa
1 ks
Pomarančová kôra
1 ČL
Čierne korenie
štipka
Soľ
štipka
Bielkoviny
6,75 g
Sacharidy
24,6 g
Tuky
10,6 g
Vláknina
6,75 g
231,6 Kcal
6 porcií
Bezmäsité