Polievka šampiňónová

Postup prípravy

Najemno nakrájanú cibuľu opražíme na olivovom oleji.

Očistíme a nakrájame šampiňóny, ktoré restujeme približne 10 min.

Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme asi 15 min. prikryté pokrievkou.

Pridáme ryžový nápoj, dochutíme soľou a čiernym korením, chvíľu povaríme.

Polievku rozmixujeme ponorným mixérom.

Ingrediencie

Cibuľa biela

1 veľká

Olivový olej

2 PL

Ryžový nápoj (rastlinná alternatíva k mlieku)

250 ml

Šampiňóny čerstvé

500 g

Zeleninový vývar

700 ml

Soľ


Čierne korenie


Bielkoviny

3,2 g

Sacharidy

11,74 g

Tuky

4,7 g

Vláknina

1,76 g

104,4 Kcal

5 porcií

Veganské

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk