Pórová polievka so zemiakmi
Postup prípravy
V hrnci rozpustíme maslo alebo rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a pór, jemne podusíme do zlatista.
Pridáme zemiaky a vývar a privedieme do varu. Na jemnom ohni prikryté varíme približne 30 minút.
Mlieko, smotanu alebo ich rastlinné alternatívy spolu vyšľaháme.
Pridáme do polievky a polievku rozmixujeme do hladka.
Konzistenciu upravíme podľa potreby pridaním väčšieho množstva tekutiny.
Ingrediencie
Veľký pór
1 ks
Zemiaky
400 g
Vývar zeleninový
750 ml
Olivový olej
30 ml
Polotučné mlieko alebo rastlinná alternatíva k mlieku
300 ml
Smotana na varenie alebo rastlinná alternatíva k smotane
100 ml
Veľká cibuľa
1 ks
Bielkoviny
4,86 g
Sacharidy
21,8 g
Tuky
9,06 g
Vláknina
2,06 g
191,6 Kcal
5 porcií
Bezmäsité