Pórová polievka so zemiakmi

Postup prípravy

V hrnci rozpustíme maslo alebo rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a pór, jemne podusíme do zlatista.

Pridáme zemiaky a vývar a privedieme do varu. Na jemnom ohni prikryté varíme približne 30 minút.

Mlieko, smotanu alebo ich rastlinné alternatívy spolu vyšľaháme.

Pridáme do polievky a polievku rozmixujeme do hladka.

Konzistenciu upravíme podľa potreby pridaním väčšieho množstva tekutiny.

Ingrediencie

Veľký pór

1 ks

Zemiaky

400 g

Vývar zeleninový

750 ml

Olivový olej

30 ml

Polotučné mlieko alebo rastlinná alternatíva k mlieku

300 ml

Smotana na varenie alebo rastlinná alternatíva k smotane

100 ml

Veľká cibuľa

1 ks

Bielkoviny

4,86 g

Sacharidy

21,8 g

Tuky

9,06 g

Vláknina

2,06 g

191,6 Kcal

5 porcií

Bezmäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk