Šošovicovo-paradajková

polievka s kurkumou

Postup prípravy

Najemno nakrájanú cibuľu osmažíme v hrnci na olivovom oleji.

Pridáme pretlačený cesnak a ošúpanú a nakrájanú mrkvu, restujeme približne 5 min.

Potom pridáme aj kurkumu, rascu a rozmarín a restujeme len chvíľu.

Pridáme nakrájané paradajky, chvíľu povaríme.

Zalejeme vývarom, pridáme šošovicu a varíme asi 20 min. prekryté pokrievkou.

Po miernom vychladení polievku rozmixujeme ponorným mixérom.

Dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.

Ingrediencie

Červená šošovica

100 g

Paradajky z konzervy

400 g

Zeleninový vývar

900 ml

Olivový olej

2 PL

Cibuľa

1 ks

Mrkva

2 ks

Cesnak

3 strúčiky

Mletá rasca

1 ČL

Kurkuma

1 ČL

Sušený rozmarín

1 ČL

Soľ

štipka

Čierne korenie

štipka

Citrónová šťava

½ ks

Bielkoviny

7,26 g

Sacharidy

16,84 g

Tuky

4,46 g

Vláknina

8,28 g

153 Kcal

5 porcií

Veganské

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk