Šošovicovo-paradajková
polievka s kurkumou
Postup prípravy
Najemno nakrájanú cibuľu osmažíme v hrnci na olivovom oleji.
Pridáme pretlačený cesnak a ošúpanú a nakrájanú mrkvu, restujeme približne 5 min.
Potom pridáme aj kurkumu, rascu a rozmarín a restujeme len chvíľu.
Pridáme nakrájané paradajky, chvíľu povaríme.
Zalejeme vývarom, pridáme šošovicu a varíme asi 20 min. prekryté pokrievkou.
Po miernom vychladení polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
Dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
Ingrediencie
Červená šošovica
100 g
Paradajky z konzervy
400 g
Zeleninový vývar
900 ml
Olivový olej
2 PL
Cibuľa
1 ks
Mrkva
2 ks
Cesnak
3 strúčiky
Mletá rasca
1 ČL
Kurkuma
1 ČL
Sušený rozmarín
1 ČL
Soľ
štipka
Čierne korenie
štipka
Citrónová šťava
½ ks
Bielkoviny
7,26 g
Sacharidy
16,84 g
Tuky
4,46 g
Vláknina
8,28 g
153 Kcal
5 porcií
Veganské