Špenátová polievka
Postup prípravy
Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme.
Po chvíli pridáme nakrájaný cesnak. Doplníme karí korenie a špenát a ďalej restujeme.
Približne po 5 min. zalejeme zmes zeleninovým vývarom, doplníme zemiaky, privedieme do varu, následne prikryjeme pokrievkou a varíme do zmäknutia zemiakov.
Po odstavení a miernom schladení polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
Ak chceme, aby bola polievka redšia, počas mixovania pridávame vodu.
Dochutíme soľou a korením.
Ingrediencie
Mrazený špenát
500 g
Zemiaky (varný typ a alebo b)
2 ks
Zeleninový vývar
800 ml
Voda
200 ml
Olivový olej
1 PL
Cesnak
1 strúčik
Cibuľa
1 ks
Karí korenie
1 ČL
Čierne korenie
štipka
Soľ
štipka
Bielkoviny
4,04 g
Sacharidy
7,6 g
Tuky
3 g
Vláknina
2 g
79 Kcal
5 porcií
Veganské