Špenátová polievka

Postup prípravy

Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme.

Po chvíli pridáme nakrájaný cesnak. Doplníme karí korenie a špenát a ďalej restujeme.

Približne po 5 min. zalejeme zmes zeleninovým vývarom, doplníme zemiaky, privedieme do varu, následne prikryjeme pokrievkou a varíme do zmäknutia zemiakov.

Po odstavení a miernom schladení polievku rozmixujeme ponorným mixérom.

Ak chceme, aby bola polievka redšia, počas mixovania pridávame vodu.

Dochutíme soľou a korením.

Ingrediencie

Mrazený špenát

500 g

Zemiaky (varný typ a alebo b)

2 ks

Zeleninový vývar

800 ml

Voda

200 ml

Olivový olej

1 PL

Cesnak

1 strúčik

Cibuľa

1 ks

Karí korenie

1 ČL

Čierne korenie

štipka

Soľ

štipka

Bielkoviny

4,04 g

Sacharidy

7,6 g

Tuky

3 g

Vláknina

2 g

79 Kcal

5 porcií

Veganské

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk