Strukovinové rizoto

Postup prípravy

Prebratú, umytú ryžu opražíme na oleji, zalejeme vodou a dusíme do mäkka.

Vopred namočenú fazuľu uvaríme. Na oleji opražíme očistenú pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, rajčinový pretlak, očistenú posekanú petržlenovú vňať.

Všetko dobre premiešame s ryžou a dochutíme soľou.

K zmesi pridáme uvarenú fazuľu a premiešame. Porcie posypeme strúhaným syrom.

Ingrediencie

Ryža

400 g

Fazuľa farebná

325 g

Rajčinový pretlak

40 g

Tvrdý syr

75 g

Cibuľa

1 ks

Cesnak

2 strúčiky

Olivový olej

45 ml

Soľ

1-2 PL

Mletá červená paprika


Petržlenová vňať


Bielkoviny

14,15 g

Sacharidy

47,5 g

Tuky

16,45 g

Vláknina

3,2 g

400 Kcal

4 porcie

Bezmäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk