Teľacie dusené na zelenine

Postup prípravy

Teľacie mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky, ktoré jemne naklepeme a opečieme na časti oleja.

Cibuľu orestujeme a pridáme opečené mäso, pokrájanú koreňovú zeleninu a karfiol rozobratý na ružičky.

Podlejeme vriacou vodou, osolíme a dusíme.

Polomäkké mäso odkryjeme, dáme dopiecť do rúry ešte na 25 min.

Hrášok bez nálevu pridáme do šťavy so zmesou a prevaríme.

Podávame s ryžou alebo quinoou.

Ingrediencie

Teľacie stehno

450 g

Olej repkový

3 PL

Soľ

štipka

Cibuľa

1 ks

Karfiol

75 g

Hrášok sterilizovaný

50 g

Koreňová zelenina

120 g

Bielkoviny

36 g

Sacharidy

51,3 g

Tuky

19,3 g

Vláknina

4,2 g

529,6 Kcal

3 porcie

Mäsité

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

Tajná zbraň každého hrdinu a hrdinky.

Staňte sa hrdinom svojho zdravia vďaka vyváženej strave.

Kontakt

© 2025 Potravinárska komora Slovenska | Designed & developed by newschool.sk